Vissza az oldal tetejére

100 térkép amely megváltoztatta a világot

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Az emberi kommunikáció egyik legősibb formája a térkép: a legrégebbi térképeket még jóval az írásbeliség kialakulása előtt készítették. Az embereket mindig lenyűgözték a térképek és az a mód, ahogy világunkat értelmezik.


A térképek története egybe azt is bemutatja, hogy az idők folyamán hogyan változott meg az ember kapcsolata a körülötte lévő világgal. Térképek ábrázolják a nemzetek felemelkedését és bukását, a vallások terjedését, a tudományok születését és az új földrészek felfedezését. A térképkészítők mindig is a világ megismerésére és megváltoztatására használták a kartográfiát - a legelső sziklavésetektől kezdve a 21. század legmodernebb műholdas térképéig bezárólag.


A könyv azt az izgalmas utat kíséri végig, amelyet a térképészet bejárt az emberiség történelme során. Látni fogjuk, hogyan használtak térképeket a nagy birodalmak vallási és propagandacéllal, gazdasági és pénzügyi terülteken, katonai műveletekhez és igen gyakran a tájékozódás elősegítése érdekében. A kötet száz olyan térkép történetével ismerteti meg az olvasót, amely valóban megváltoztatta a világot.


Méret (mm): 257 x 297 x 17
Oldalszám: 192
Megjelenés: 2008. Tovább...

Ár: 6175 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek