Vissza az oldal tetejére

1001 épület amit látnod kell, mielőtt meghalsz

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről


A kötet az építészet világtörténete legjelentősebb emlékeinek átfogó, mégis lényegre törő antológiája: minden egyes fejezet tartalmazza az adott épület legfontosabb adatait- tervező, építtető, építéstörténet-, de ennél többet is nyújt - kitér földrajzi-történelmi vonatkozásaira, a tervrajzot befolyásoló körülményekre; a múlt és a jelen építészeinek különleges műszaki-technikai megoldásait és az egységes épületek esztétikai sajátosságokat pedig minőségi fényképek illusztrálják.

A könyv felépítése az időrendet követi: az antikvitás csodáival kezdődik, s az egyes korszakok remekeinek ismertetése után a jelennel zárul. A világ építészete legszebb alkotásainak kincstárába tekinthetünk be a bizánci és gótikus emlékektől a reneszánsz és a barokk felfoghatatlan gazdagságán át a XX. század vívmányaiig: az előző évtized olyan távolba mutató épületeivel zárul, mint amilyen a Norman Foster által újratervezett berlini Reichstag és a Herzog & De Meuron által megálmodott Pekingi Stadion.

Bolygónk legszebb s legjelentősebb köz-és lakóépületeit ismerhetjük meg a palotáktól, múzeumoktól és korszaknyitó lakóépületektől olyan egyedi, formabontó építményekig, mint az ősi Pueblo sziklaházai s a dél-itáliai rusztikus trullók. A kötet teljes, mégis áttekintő válogatás, amely az építészet mesterműveinek világába kalauzol a laikus érdeklődő és az építészetben jártas olvasó számára is érdekfeszítő és élvezetes ismeretterjesztő kézikönyvként.


Főszerkesztő : Irving, Mark
Eredeti cím : 1001 Buildings You Must See Before You Die
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789636891824
ISBN : 9636891824
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám : 960
Méret [mm] : 170 x 216 x 61
Tömeg [g] : 2 080 Tovább...

Ár: 9499 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek