Vissza az oldal tetejére

150 dalszöveg

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Napkút Kiadó

Mű-tét

Jó jeleset tallózni a szövegek között. Azt mondja a szerző: A nyelv a mi igazi szervünk. A nyelv a kulcs. Zsibbasztani. Meg azt: Minőségi a család. Csinálták elegen. Eredetileg lapidárisak. Valamennyi mondat a könyvben Cseh Tamásnak született. Szinte mindegyik - dalhoz, dalra. Nekünk. Fülünkben még a melódia. Leszakítani a dallamról a szót szabad-e? Ideje jött. Venni szemügyre. Beléjük feledkezni. Évtizedes gondolatok nemes garmadája. Ki is rajzolódik bizony ív, összkép, együttesség. És a szerző szóhasználatával időjárás-jelentéseknek becézett három testesebb anyag patinája 1979-től, 1982-ből, 1992-ből? Cseh Tamás adta elő mindegyiket...

Az a nyelv, amelyik már első kukkantásra is csalhatatlanul Bereményié, tudjuk: úgy zsibbasztott, hogy inkább bizsergett vagy csípett, azt a családot, amely a két szerző köré sereglett örömmel, "csinálták" ők ketten, szövegeivel pallérozta Bereményi... A múlt időket fordítsuk jelenné.

Itt műtét. Érti? Mű-tét. Felhalmozni, középosztályt csinálni, ennek lesznek áldozatai, de hát ez egy műtét - talált telibe tizenhét esztendeje a szerző. Vergőjdük. De a szájbarágón ízlelt, szótagolt, kötőjeles képű öt betűt fogadjuk áttételesen is: utótétje most a nagy kettősnek, eleven utóélete a Cseh-Bereményi-műnek az író által összegyűjtött és közrebocsátott érőn érett dalsokaság. Elemzésre is érett szövegegyüttlét. Szembefogadásra kész műsor.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632630243
ISBN : 9632630243
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 320
Méret [mm] : 137 x 204 x 18
Tömeg [g] : 380 Tovább...

Ár: 2841 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek