Vissza az oldal tetejére

2000+-3. Az ezredforduló hét esztendeje

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Padlásszobájában ül az író - történelmi és etnikai peremhelyzetben. Az országot, amelyben él, most éppen Ukrajnának hívják, amelynek neve az elmúlt száz év alatt hétszer-nyolcszor változott meg. Az író nyelve magyar, gondolkodása európai, magatartása egy független értelmiségi pozícióját célozza, értékrendszerét pedig az általános emberi minőségeszmények határozzák meg.

Az irodalmat a szabadság dimenziójának gondolja, életformának tekinti, amelynek révén -mint egy szabaduló művész- felülemelkedhet ezernyi kötöttségén és ellenállhat a különböző elvárásoknak, melyek a határon túli magyar íróval szemben fogalmazódnak meg.

E felülemelkedés kísérlete ez a könyv, melyben a manzárd őre konkrét történésekhez kapcsolódóan rögzíti gondolatait és megfogalmazza ítéleteit a kárpátaljai és a magyarországi valóságról, szervezetekről és személyekről, a kulturális és az irodalmi életről, a hatalom és az ellenzékiség, a hatalom és az erkölcs viszonyáról, az emberi magatartás alternatíváiról, ahogyan azt "külső" tárgyilagossággal és "belső" vallomásossággal bejegyezte naplójába 1997 és 2003 között.

A kamasznaplójának feljegyzéseit éppen huszonöt esztendeje abbahagyó szerző "újrakezdésének" eredményeként dokumentum értékű, hiteles korrajzú, az ukrajnai és a magyar viszonyokat kíméletlen őszinteséggel ábrázoló, az önvizsgálatot és önfejlődését is kendőzetlenül bemutató könyv született.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639498839
ISBN : 9639498839
ISSN : 02374277; 1419
Megjelenés : 2007.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 288
Méret [mm] : 138 x 202 x 20
Tömeg [g] : 380 Tovább...

Ár: 2090 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek