Vissza az oldal tetejére

A büntetendőséget kizáró okok

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A Szerző könyvében az érték-érdek összeütközések büntetőjogi megítélésével, az e körben jelentkező jogalkotási és jogalkalmazási problémák elemzésével foglalkozik. Bemutatja, hogy miként épül fel a büntetendőséget kizáró okok rendszere, illetve, hogy melyek e rendszer legfőbb sajátosságai.

A kérdéskör tárgyalása során a jogtudomány dogmatikai, jogösszehasonlító és jogtörténeti módszerét felhasználva, a témakörrel érintett jogintézmények leglényegesebb problémáit dolgozza fel. Külön tárgyalja a Büntető Törvénykönyvben szabályozott, illetve az abban szabályozásra nem került kizáró okokat, két jogintézményt pedig (a jogos védelmet, illetve a végszükséget) minden részletre kiterjedően von vizsgálatának körébe.

A Büntető Törvénykönyvben nem szabályozott kizáró okokat négy csoportba sorolva tárgyalja, így foglalkozik a sértett beleegyezésével, a fegyelmezési jog gyakorlásával, a jogszabály engedélyével, és a megengedett kockázatvállalással.

A mű tartalmazza továbbá a Szerző által szükségesnek tartott és a Büntető Törvénykönyv Általános Részét érintő kodifikációs, valamint a jogalkalmazással kapcsolatos módosítási javaslatait.

A kötet mind az elméleti, mind a gyakorlati szakemberek érdeklődésére számot tarthat, ezenkívül ajánlott jogászhallgatók, jogot tanulók és szakvizsgára készülők számára.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632580630
ISBN : 9632580630
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 216
Méret [mm] : 142 x 197 x 12
Tömeg [g] : 260 Tovább...

Ár: 6460 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek