Vissza az oldal tetejére

A faműves kézműves kismesterség

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A kötet bemutatja kulturális örökségünk egy szegmensét, a népi kismesterségek közé tartozó faművességet. A hagyományőrzés és a múltbéli technikák átörökítési szándéka mellett, a Szerző célja a szakmai képzés tematikájának és módszerének egységesítése is.

A tisztelt Érdeklődő ismereteket szerezhet a hajdani faragópásztorok és vidéki fúró-faragó "specialisták" tevékenységéről, és művészi értéket hordozó alkotásairól. Megismerheti a tevékenységi körből kialakult faműves szakma összetevőit:

Szakmatörténeti, néprajzi és népművészeti tudnivalókat, a használatos anyagokat, a faipari és faműves szakismeretet, gyártó műveleteket, gépészetet. Tájékozódhat a faművességhez társuló mesterségek: az ács, faesztergályos, és intarziakészítő gyártási alapműveleteiről.

A széleskörű ismeretanyagot közel négyszáz illusztráció teszi színesebbé.

A könyvet ajánlom: faművességet oktatóknak, tanulóknak, más faipari szakmák képzésében résztvevőknek, továbbá: szakmaváltóknak, faragótanfolyamok, faragószakkörök résztvevőinek, játszóházi foglalkozásvezetőknek, barkácsolóknak, és mindazoknak, akik érdeklődnek e szép kismesterség iránt.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789638764430
ISBN : 9638764430
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 352
Méret [mm] : 210 x 297 x 26
Tömeg [g] : 960 Tovább...

Ár: 6270 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek