Vissza az oldal tetejére

A felnőttképzés jogi szabályozása

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

"A szerző nehéz feladatra vállalkozott, mert tapasztalataink szerint a felsőfokú oktatásban részt vevők meglehetősen csekély ismeretekkel rendelkeznek a jog világáról. Mindehhez járul, hogy az andragógus szakmára készülő hallgatók előzetes szakmaképe hiányos, a gyakorlati munkáról kevés tapasztalattal rendelkeznek. A könyv célcsoportja által támasztotta kihívások mellett még egy másik, a tartalomból adódó problémával is meg kellett küzdenie a szerzőnek: a felnőttképzés jogi bővülése és tartalmi változása nehezen áttekinthető helyzetet eredményezett. A szerteágazó és terjedelmes joganyag kezelése sokszor még a gyakorló szakembereknek is problémákat okoz.

Dr. Henczi Lajos nemcsak "csokorba köti" a jogi és szabályozási kérdéseket, hanem logikus szerkesztésben tárja elénk, biztos kézzel segítve a szövegben történő tájékozódást. Világosan érzékelhető a szerző gazdag felsőoktatási tapasztalata és az a tény, hogy ismertette már élőszóban is a könyv anyagát, tanítás, a hallgatók általi fogadtatás tapasztalatait beépítette a tartalmi és formai megoldásokba.

A könyv a jogszabályokat nem száraz tényanyagként szerepelteti, a gyakorlati alkalmazás szempontjait tartja következetesen szem előtt. A szakmai kompetenciák fejlesztését több megoldás is szolgálja: a jogforrások ismertetése gazdagon illusztrált, segíti vizuálisan is rögzíteni a fogalmakat, ismerőssé tenni a jogi források nyelvezetét, formai megoldásait. A jogi terminológia mellett értelmezi az andragógia fogalmait is, így hozzájárul a felnőttképzési szakemberek szaknyelvi kultúrájának fejlődéséhez, mérsékelheti a szakmában jellemző fogalmi inkoherenciát.

Az áttekinthető szövegkép, a tipográfiai megoldásai könnyen olvashatóvá teszik könyvet, melyet jól válogatott bibliográfia zár.

Az andragógusi szakma és a jogi szabályozás alapos ismerete, és jogkövető magatartás etikai normájának elkötelezett képviselete biztosítja a kötet megérdemelt rangját az andragógusképzés tankönyvei között." (Dr. Szabóné Molnár Anna PHD, egyetemi docens)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789636383107
ISBN : 9636383107
ISSN : 1789-5103
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 190
Méret [mm] : 168 x 237 x 11
Tömeg [g] : 320 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek