Vissza az oldal tetejére

A francia kivétel

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Imedias Kiadó

Korunk egyik fontos tényezője a nemzeteknél nagyobb egységek kialakulása. Ezzel párhuzamosan, mint azt az Európai Unió példáján is láthatjuk, a nemzetek kénytelenek önként korlátozni szuverenitásukat, és egyes hatásköröket átengednek a felettük álló szervezeteknek.

Ezzel azonban nem szükségszerűen jár együtt a kulturális különbségek elmosódása, sőt talán éppen emiatt meg is erősödnek a helyi és nemzeti hagyományok és az ezekre épülő sajátosságok.

Nem kizárólag a népi kultúráról, annak kétségtelen reneszánszáról van szó. Léteznek más, de hasonlóképpen meghatározó tényezői annak, hogy az azonos nemzethez tartozó embereknek milyen vonzalmai, ellenszenvei vannak, hogy milyen közös értékeket fogadnak el. Ezek a történelem során alakultak ki, és mélyen beleivódnak az egy közösséghez tartozók gondolatvilágába.

Laurent Wirth könyve a francia kötődéseket és ellenszenveket, reményeket és félelmeket vizsgálja: azt, hogy miben egyediek a franciák, mik azok, amik csak rájuk jellemzőek, hogy mi is az a bizonyos francia kivétel.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789638719546
ISBN : 9638719546
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 168
Méret [mm] : 141 x 196 x 9
Tömeg [g] : 200 Tovább...

Ár: 1758 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek