Vissza az oldal tetejére

A globalizáció és hatásai

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Van-e a globalizációnak, a társadalmi-gazdasági folyamatok világméretű összefonódásának alternatívája? A világfolyamatokról való konstruktív gondolkodás régen túllépett ezen a kérdésen. Ma úgy kérdezünk: milyen eszközökkel használhatjuk ki legjobban a globalizáció potenciális előnyeit, és melyekkel mérsékelhetjük a negatív tendenciák érvényre jutását?

Ma már sem a gondolkodás, sem a cselekvés nem korlátozódik a nemzeti szintre: a kormányzati struktúrák és a civil szervezetek nemzetközi, sőt globális méretekben működnek együtt azért, hogy a globális kereteket a fenntarthatóság és a kiegyensúlyozott fejlődés kritériumaihoz igazítsák.

E kötet szerkesztése és megjelenése egy újabb nemzetközi pénzügyi és növekedési válság elmélyülésének időszakára esett; e válságot sokan a Nagy Válság óta a legmélyebbnek tartják. Tanulságai alapján biztosan új hulláma bontakozik majd ki a globalizációkutatásnak is, új témákkal, új érvekkel, új megközelítésekkel. A szerzők véleménye szerint a progresszív értelmiségnek szembe kell néznie azokkal az alapvető világgazdasági, társadalmi és nemzetközi politikai változásokkal és kihívásokkal, amelyeket a globalizáció jelent - még akkor is, ha ez konfrontációhoz vezet akár a neoliberális, akár a neokonzervatív irányzatok képviselőivel.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639697003
ISBN : 9639697003
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 378
Méret [mm] : 168 x 239 x 19
Tömeg [g] : 570 Tovább...

Ár: 3230 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek