Vissza az oldal tetejére

A jogi személyek büntetőjogi felelőssége

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A könyv a jogi személyek, illetőleg jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok büntetőjogi felelősségét, büntetőeljárás keretében történő szankcionálhatóságát vizsgálja. Tekintettel arra, hogy az Európai Unión belül - a tőke szabad mozgására figyelemmel - a gazdaságnak mára nincsenek határai, ezért szükséges a társaságok szankcionálását széleskörű európai kitekintéssel feldolgozni.

A jogi személyekkel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedésekről és az e tekintetben megfigyelhető európai irányvonalakról a gazdasági élet szereplőinek megfelelő ismeretekkel szükséges rendelkezniük. Olyan új típusú jogkövetkezményekről van ugyanis szó, amelyek már nem csak a társaságon belül tevékenykedő természetes személyeket, hanem a jogi személy egészét érintik.

A cégvezetők számára elengedhetetlen, hogy tisztában legyenek vele, milyen következményekkel jár a gazdasági társaság számára egy-egy alkalmazottja büntető jogellenes magatartása. A jogi személy szankcionálásának lehetősége érdekeltté teheti a társaság vezetőit abban, hogy már a cégen belül intézkedéseket tegyenek a jogsértések megakadályozására. A megelőző intézkedések mintáinak felvázolásával a könyv iránymutatást ad a felelősség alóli mentesülés lehetséges alternatíváira.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632580180
ISBN : 9632580184
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 336
Méret [mm] : 143 x 197 x 18
Tömeg [g] : 390 Tovább...

Ár: 6175 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek