Vissza az oldal tetejére

A katedrán innen és túl - Tanulmányok a jogi felsőoktatás múltjából

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

A jogi felsőoktatás múltját felidéző tanulmánykötet a jogakadémiák patriarchális világán, a jogász-ethosz, illetve a különböző jogásztípusok irodalmi ábrázolásán, valamint a budapesti jogi fakultás 1945 utáni első esztendeinek bemutatásán kívül néhány professzori életutat, életútszakaszt is feldolgoz. Az esettanulmányok személyes forrásokat -levelezéseket, naplókat, visszaemlékezéseket- is feldolgoznak.

A jogbölcselő Somló Bódog németországi tanulmányútja, a történettudós Eckhart Ferenc jogtörténeti tanszékre kerülésének története, vagy a közigazgatási jogász Vasvári Ferenc, a pályakezdő Tuka Béla, valamint a közjogász Molnár Kálmán oktatói és tudományos pályaképének felvázolása ezek nélkül a gyakorta nagyon is személyes források nélkül aligha lenne "életszerű".

A jogászképzés legfontosabb katedrán inneni és katedrán túli szereplői - professzorok és hallgatók - egyaránt megjelennek a tanulmányokban. Az Olvasó talán még arra is választ kap, helytálló-e "jogásznemzetnek" tekinteni bennünket.


ÁFA kulcs: 5%

EAN: 9786155001499

ISBN: 6155001499

Oldalszám: 212

Méret[mm]: 160 x 230 x 12

Tömeg[g]: 340 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek