Vissza az oldal tetejére

A Kelet Lánya

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Benazir Bhutto a világ egyik leghíresebb politikusa. Családja a "pakisztáni Kennedy-klán". Édesapja, Ali Zulfikár Bhutto az állam elnöke volt. Diktátor utódja elítéltette és kivégeztette. Férje az ország egyik legbefolyásosabb alakja. 1988-ban a Bhutto név és saját karizmája győzelemre vezette a hosszú idő óta először megrendezett szabad választásokon. Ezzel ő lett az első női miniszterelnök a muszlim világban. A People Magazine ugyanebben az évben a világ ötven legszebb arca közé választotta.

Napjainkig kétszer lett miniszterelnök, mindkétszer korrupciós vádak alapján távolították el a posztjáról, így száműzetésbe kényszerült, és kétszer tért vissza, diadalmenetben, több százezer híve kíséretében. 2007. október 18-án azzal a szándékkal érkezett hazájába , hogy a 2008-as választásokon győzelmet aratva ismét elfoglalja a miniszterelnöki széket, és - saját szavaival élve - "visszaállítsa a demokráciát Pakisztánban". Hogy milyen nehézségek várják a terror elleni háború elkötelezett híveként számon tartott politikusnőt, mutatja az a brutális merénylet, mely a hazatérésekor akart végezni vele, és habár ő megmenekült, de hívei közül több százan estek áldozatául.

Ma még nem tudjuk, hová vezet Benazir Bhutto útja. Nem sejthetjük, hogy a napi híradót nézve jó vagy tragikus hír fogad bennünket vele kapcsolatban. Egy biztos: A Kelet lánya egy milliók életére döntő hatással levő nő titokzatos életébe, gondolataiba, mindennapjaiba enged nem mindennapi bepillantást.


Eredeti cím : Daughter of the East
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632540290
ISBN : 9632540290
Megjelenés : 2007.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 672
Méret [mm] : 125 x 200 x 42
Tömeg [g] : 530 Tovább...

Ár: 3324 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek