Vissza az oldal tetejére

A királycsináló + A Pápa lánya + De Sade Márki hitvese

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
A királycsináló

Az Illia & Co. Kiadó a Különös idők - különleges asszonyok történelmi sorozatban A pápa lánya és a De Sade márki hitvese után megjelentette A királycsináló című könyvét.

A mű egy olyan asszony életét mutatja be regényesen, fordulatokban gazdagon, aki a világtörténelmet a háttérből alakította, akinek köszönhetően Európa két világformáló uralkodót is kapott.

Fiát, Nagy Károlyt úgy emlegetik a mai történelemkönyvek, mint "Európa atyját", aki a Római Birodalom bukása után Nyugat-Európa első császára volt. S mindezt nem kis részben anyjának köszönheti, aki szenvedélyes asszony, gyengéd anya és józan stratéga volt.


A Pápa lánya

A nő, akinek jelenléte ma is így vibrál a modern városban, és komoly élettörténete van, saját korában egyértelműen volt "valaki". Ez ritkaságszámba megy, hiszen nem szabad elfelejtenünk, hogy Felice félezer évvel ezelőtt élt, amikor még igen kivételesnek számított, ha egy nő hírnévre tett szert.

Mivel pápa lánya volt, személyét azonnal belengi a botrány örömteli izgalma és a vele járó kíváncsiság érzése. De nem csupán azért vonzó a története, mert egy katolikus pap lánya volt. Felice della Rovere bonyolult és összetett nő, akit születése körülményei egyaránt gátoltak és segítettek az életben.


De Sade Márki hitvese

Renée-Pélagie de Montreuil 21 éves volt, amikor de Sade márki feleségül vette. Romantikus életről álmodozott, ehelyett állandó küzdelemben lett része: saját álmaival, férje szokásaival, a körülményekkel, anyjával. Három gyermeke született férjétől, akit rejtegetett a hatóságok elől, fedezett és befogadott minden botrány után.

Ki volt ez az asszony, aki de Sade márki hitvese lett? Frivol volt vagy naív, vagy őt magát is szexuális megszállottság hajtotta? És e házasság fényében milyennek mutatkozik maga de Sade? Képes egyáltalán a szadizmus "névadója" szeretni valakit? Mindenesetre a Bastille-ból, ahol a legsokkolóbb műveit írta, feleségének érzelmes leveleket küldözgetett. És akkor miért hagyta el őt az addig jóban-rosszban mellette kitartó és fiatalságát neki áldozó asszony, amikor végre kiszabadult? Lebilincselő regény egy hírhedt férfi izgalmas sorsú asszonyáról.


Méret (mm): 140 x 205 x 71
Oldalszám: 976
Megjelenés: 2009. Tovább...

Ár: 6572 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek