Vissza az oldal tetejére

A magyar autó

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Oldtimer Média

Egész generációk nőttek fel úgy Magyarországon, hogy csak álom maradt számukra a hazai gyártású személyautó. Nincs rá szükség, kapunk eleget a szomszédos országokból - volt a magyarázat, megfejelve a magyar haszonjármű-ipar teljesítményét túlértékelő nyilatkozatokkal. S közben sem sok szó esett arról, hogy a múlt század első felében milyen jelentős próbálkozások történtek Hora Nándor, Szám Géza, Bory József, s legfőképpen Csonka János tevékenységének köszönhetően. És milyen kiváló gyárakra lehettünk büszkék: a MARTA, a MÁG, a Röck, a Rába automobilok világszínvonalúak voltak, és nem maradt el tőlük a tehergépkocsik és az autóbuszok színvonala sem.

A második világháború után szinte komikus módon a törpeautó-gyártás volt az egyetlen számottevő nekirugaszkodás, ám büszkék lehettünk a Csepelekre és az Ikarusokra egyaránt.

Erről a korszakról, a nagyjából száz évről, amely a XIX. század végén történt első magánjárók konstruálásától az 1990-es években az Opel, az Audi és a Suzuki révén újjáéledő autógyártásig eltelt, szinte mindent megtudhatunk Zsuppán István könyvéből, amely a hasonló címet viselő korábbi munkájának bővített, átdolgozott kiadása.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789638758231
ISBN : 9638758231
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám : 248
Méret [mm] : 239 x 303 x 20
Tömeg [g] : 1 350 Tovább...

Ár: 4560 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek