Vissza az oldal tetejére

A magyar katonai repülés kronológiája 1945-2008

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Zrínyi Kiadó

A katonai repülés mindig népszerű volt a haditechnika és a hadtörténet iránt érdeklődő olvasók körében. Ezért az elmúlt években számos összefoglaló jellegű mű, visszaemlékezés, ismeretterjesztő könyv jelent meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő eseménytörténetéről, a második világháború csatarepülőinek bevetéseiről, a Magyar Honvédség újjászervezését követő katonai repülés fejlesztéséről, annak állományáról, eredményeiről.

Győri János nyugállományú katona öt éven át gyűjtötte, kronológiailag rendezte a magyar katonai repülés második világháború óta eltelt időszakának eseményeit, átszervezéseit, fejlesztését, diszlokációit, a hajózók képzését, a repülőbaleseteket és a katonák kiemelkedő helytállását tanúsító dokumentumokat. Az elkészült mű pilóták ezreinek személyes adatait, korabeli fotókat, köztük békeidőben katasztrófát szenvedett katonák, pilóták és ejtőernyősök fényképét tartalmazza.

A szerző több mint hat évtizedet átfogó gyűjteményes műve megjelenéséhez nemcsak a katonai és polgári repüléssel foglalkozó archívumok, levéltárak, múzeumok, szerkesztőségek műhelyeiben kutatott, hanem felkeresett több száz ma már nyugállományú pilótát, katonát, repülési szakembert is, akik személyes visszaemlékezéseikkel, adategyeztetéseikkel, a birtokukban lévő dokumentumok rendelkezésre bocsátásával segítették és támogatták e nemes, aprólékos munkát.

A magyar repüléstörténet hatalmas vállalkozása ez a kötet, amely nem csupán az eddig soha nem publikált adatok miatt számít hadtudományi és katonapolitikai újdonságnak, hanem a nem kevés titkos vagy cenzúrázott katonai adatok, parancsok nyilvánosságra kerülésével egyben egy-egy történelmi időszakot bemutató, forrás értékű korrajz is.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789633274743
ISBN : 9633274743
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 448
Méret [mm] : 214 x 285 x 33
Tömeg [g] : 1 980 Tovább...

Ár: 8550 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek