Vissza az oldal tetejére

A magyar szecesszió bútorművészete

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: CORVINA KIADÓ

A XIX. század végén kibontakozó és a XX. század első évtizedében virágzó szecesszió az iparművészetben teljesedett ki. A nemzetközi stílusirányzatok hatására és a hazai stíluskeresés eredményeként átformálódott a magyar bútorművészet is. A nemzeti stílus megteremtését célzó törekvések létrehozták a szecesszió magyaros változatát, egyes tervezők külföldi példákat követtek, a néprajzi kutatások a népi bútorformákat és díszítőelemeket emelték be a polgári otthonok falai közé.

A tervezők köré csoportosított tárgyak a hazai bútorművészet eredményein keresztül mutatják be a magyar szecesszió sokszínűségét. A kötet ismert életművek -Lechner Ödön, Horti Pál, Toroczkai Wigand Ede, Lajta Béla, Kozma Lajos- darabjai mellett olyan, szinte elfelejtett művészek alkotásait is bemutatja, mint Pálinkás Béla, Wessely Vilmos vagy Menyhért Miklós.

A kötet a bútorok mellett tervek, rajzok, archív felvételek segítségével igyekszik minél teljesebb képet adni egy-egy alkotói pályáról és a korszak bútorművészetéről.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789631358513
ISBN : 9631358513
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kartonált
Oldalszám : 200
Méret [mm] : 170 x 238 x 13
Tömeg [g] : 550 Tovább...

Ár: 4266 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek