Vissza az oldal tetejére

A nagy "tűzvörös sárkány" torkában

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Kairosz Kiadó

Akik a vészterhes XX. század közepén a Bibliát forgatva a Jelenések könyvét olvasták, annál a résznél, hogy "...más jel is feltűnt az égen: íme egy hatalmas tűzvörös sárkány, amelynek hét feje volt és tíz szarva és hét fején hét korona ", könnyen asszociálhattak Sztálinra és birodalmára.

Miközben az országban a megszálló hadsereg gyakorolta a tényleges hatalmat, a Magyar Kommunista Párt (MKP) offenzívát indított a kizárólagos politikai hatalom megszerzéséért.

A célkeresztben az első számú ellenség: az egyház és az általa képviselt istenhit állt. Ezekben a vészterhes időkben a ferencesek - kiket országszerte csak "barátok"-nak hívott a nép éppúgy, mint a korábbi századok megpróbáltatásai idején, az elnyomottak támaszai voltak. Ha kellett, erősítették a lelket, ha kellett, hamis iratokat szereztek az üldözötteknek a túléléshez. Nem csoda tehát, hogy az emberek bizalma és szeretete övezte őket. A következő oldalakon a bolsevik diktatúra ferences áldozatainak (Kiss Szaléz, Kriszten Ferenc Rafael, Károlyi Bernát) ügyeit vizsgáljuk, de nem mellőzzük a vizsgált korszak nemzetközi jogi normáinak számonkérését sem. Akik átélték ezt a kort, azok nem fognak csodálkozni, a fiatalok számára pedig okulásul meséli el a történteket a szerző.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789636621902
ISBN : 9636621902
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 284
Méret [mm] : 158 x 234 x 15
Tömeg [g] : 440 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek