Vissza az oldal tetejére

A népakarat dilemmái

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Lehetséges-e a nép közvetlen uralma? Milyen okok állnak a népszavazások egyre gyakoribb kiírása mögött? Jobb minőségű döntések születnek a referendumokon, mint a parlamentekben? Felülírhatja-e a szavazók döntése a képviselők lelkiismereti szabadságát?

A fenti kérdésekre választ kereső normatív és intézményi elemzések ezúttal olyan politológiai, szociológiai és politikai pszichológiai tanulmányokkal egészülnek ki, melyek azt mutatják meg, hogy mennyiben vagyunk képesek élni a közvetlen demokrácia eszközeivel, és hol húzódnak manipulálhatóságunk határai.

Az írások többségének középpontjában a 2008-as "háromigenes" népszavazás áll. A kötetből megtudható, hogy mi motiválta a magyar polgárokat a részvételre, illetve a távolmaradásra, az "igen"-nel, illetve a "nem"-mel való szavazásra, vagy a véleményük kampány alatti megváltoztatására. A tanulmányok nemcsak arra keresik a választ, hogy a népakarat érvényre juttatásának mi a legjobb módja, hanem arra is, hogy miként lehet a közvéleményt torzításmentesen feltérképezni.

A kötet beszámol egy friss, nemzetközi viszonylatban is egyedülállóan komplex, sok ezer ember megkérdezésére és párhuzamosan alkalmazott módszerek sokaságára támaszkodó kutatás eredményeiről. A nemzetközi összehasonlító politikatudomány és a magyar társadalomtudomány kutatóiból álló szerzőgárda egyaránt bemutatja a politikai viselkedés sajátosságait, a közvélemény-kutatások buktatóit és újabb lehetőségeit.


Szerkesztő : Enyedi Zsolt
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789638737632
ISBN : 9638737632
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám : 336
Méret [mm] : 158 x 237 x 25
Tömeg [g] : 600 Tovább...

Ár: 3230 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek