Vissza az oldal tetejére

A Pesti Broadway - Bródvéj

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről


"Színházsor", Opera,Operett, Zeneakadémia, vigalmi negyed, szórakoztató zóna, pesti vicc, kabaré... Világörökség... Ez volt a most ismét feléledt pesti Broadway, illetve ahogyan a pesti népnyelv és a szerző is szívesen említi: "a Bródvéj". Az eredetileg "pesti Montmartre"-nak elképzelt negyed végül azzá alakult, amivé lennie kellett. Surányi j András sajátos, fanyar humorral, a lokálpatrióta szubjektivitásával eleveníti fel a "boldog békeidők", az orfeumok, a magyar kabarék világát, a kávéházak és mulatók metamorfózisát, ahol színházak keletkezése közepett tűntek fel és tűntek el Ernst Lajos, a "kis" Rott, Gustav Mahler, Nagy Endre, Medgyaszay Vilma, Fedák Sári, Ybl Miklós, vagy Carola Cecília és Hölgyzászlóalja, meg a híres Miss Arizona.

A kötet bemutatja a múltat s a jelent a szerző briliáns fotóival, illetve eredeti dokumentumokkal, gyűjtők féltve őrzött számolócéduláival, autogrammos fotóival, újságkivágásaival, plakátjaival illusztrálva.

A Terézváros történelmébe oltott Bródvéj-sztorin a Zimmerer&Co AG kortalan és elpusztíthatatlan alapítói, a kerület őslakosai kísérik végig az olvasót.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639680395
ISBN : 9639680395
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 192
Méret [mm] : 212 x 166 x 16
Tömeg [g] : 540 Tovább...

Ár: 3325 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek