Vissza az oldal tetejére

A pillanat zsarnoksága

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről


A neves norvég szociálantropológus, Thomas Hylland Eriksen világszerte nagy sikert aratott, húsz nyelvre lefordított bestsellere a modern kor információs társadalmával, a csúcstechnológia rabszolgáival foglalkozik. Szórakoztató és szemléletes példákkal beszél arról, miként lehet, hogy a sok információ ellenére egyre kevesebbet tudunk, illetve, hogyan csúszott ki az idő az időkímélő technikai megoldások virágzása idején végleg a kezünkből. Kiderül, hogy sietős társadalmunk a ragályos gyorsulási lázban és a csillapíthatatlan információéhségben elveszítette nagy kincsét, a "lassú időt", melynek következtében már nem kerülhetünk bele a pillanatba, mert az kíméletlenül maga alá gyűr bennünket.

Eriksennek azonban mindezek ellenére egyáltalán nem áll szándékában az információs társadalom felszámolására buzdítani bárkit is, ő csak a kellemetlen mellékhatások elkerülése végett próbálja meg rávenni a rohanó olvasót arra, hogy hozza vissza önmaga számára az emberléptékű időt, melyben az igazán fontos dolgokra is jutott még idő.

Eriksen könyve bárki számára könnyen fogyasztható, mert nem kioktat, hanem kényelmesen sztorizgatva, humoros, öniróniától sem mentes hétköznapi példákkal vezet minket az eltűnt idő nyomára.


Eredeti cím : Oyeblikkets tyranni/Rask og langsom tid i informasjonsalderen
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632362113
ISBN : 9632362113
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 238
Méret [mm] : 115 x 185 x 13
Tömeg [g] : 220 Tovább...

Ár: 2090 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek