Vissza az oldal tetejére

A savanyú káposzta

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Cser Kiadó

A kiadvány tartalmából:

- A káposzta története

- A vadon termő káposztától a termesztett zöldségig

- Az ókortól a középkorig

- Felemelkedés a mezőgazdaság haszonterményéig

- Magyarországi emlékek

- A káposzta Magyarországon is fontos élelmiszerré válik

- A sokoldalú és közkedvelt káposzta

- Változatos felhasználási lehetőség

- A termesztett növény formagazdagsága

- A káposzta legfontosabb rokonai

- A fejes káposzta

- A fejes káposzta beltartalmi anyagai

- A termesztés

- Minőségi kritériumok

- Gazdasági jelentőség

- A nyers káposztától a savanyú káposztáig

- Mi idézi elő a tejsavas erjedést?

- Erjesztésre alkalmas káposztafajták

- Az ipari savanyítás

- Kínálat és választék

- Minőségellenőrzés Magyarországon

- Káposztaünnepek

- Káposztaünnep a németországi Filder-vidéken

- Egyéb káposztaünnepek Németországban

- Káposztaünnep Magyarországon

- A savanyú káposzta házi készítése

- Szükséges eszközök

- Az erjesztőedény

- Só nélkül semmire sem megyünk

- A hagyományos savanyú káposzta készítése

- Változatok az alapreceptre

- Könnyű savanyú káposzta

- Édeskés savanyú káposzta

- Boros savanyú káposzta

- A kimchi

- Savanyú káposzta és egészség

- Életfontosságú beltartalmi anyagok

- Ballasztanyagok

- Tejsavbaktériumok - egészségmegőrzők a káposztában

- Másodlagos növényi anyagok

- Vitaminok

- Ásványi anyagok

- Nyomelemek

- Fogyókúra savanyú káposztával

- Savanyúkáposzta-lé valóságos csodaszer

- Salaktalanítás savanyúkáposzta-lével

- A Kneipp-féle bélseprű

- Savanyú káposzta a gyomorfekély ellen

- A savanyú káposzta védőanyagainak szerepe a rák megelőzésében

- Savanyú káposzta alkalmazása külsőleg

- Receptek

- A savanyú káposzta a konyhában

- Megfelelő fűszerezéssel jól emészthető

- A főzés időtartama

- Előételek és snackféleségek

- Különleges levesek savanyú káposztával

- Pikáns saláták

- Kis káposztás falatok

- Piték, pizzák, felfújtak

- Savanyú káposztás ételek hússal, vagy kolbásszal

- Savanyú káposztás halas ételek

- Savanyúkáposzta-köretek

- Vágott vegyes savanyúság

- Savanyúságok nyers káposztából (hordós mennyiségek)

- Felhasznált irodalom

- A képek forrása

- Receptek jegyzéke


Eredeti cím : Sauerkraut/Traditon, Gesundheit, Rezepte
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632780016
ISBN : 9632780016
ISSN : 1789-2996
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 92
Méret [mm] : 165 x 235 x 5
Tömeg [g] : 240 Tovább...

Ár: 2370 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek