Vissza az oldal tetejére

A Semmi Édenében

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
ISBN szám: 9789630775885

Kuba: a salsa ritmusa, vakító napsütés, trópusi viharok, buja vegetáció - és mindezek mögött a terjeszkedő, mindent felfaló "semmi". Ebben az édenkertnek álcázott semmiben, a Castro-rendszer szürke és ínséges hétköznapjaiban küszködve él Yocandra, egy irodalmi folyóirat főszerkesztője, aki arról álmodozik, hogy világhírű író lesz.

1959-ben a Vezér épp egyik végeérhetetlen beszédét mondja, mikor elkezdődnek Yocandra anyjának szülési fájdalmai, s maga Che Guevara terít egy kubai zászlót a hasára. A kislány a kubai forradalom ígéretét és reményét testesíti meg, de ahogy növekszik, az édenkertből a kétségbeesés földje lesz, ahol a rendszer elvtelen vagy épp konokul elvhű kiszolgálóin kívül mindenki mást már csak a túlélés - a mindennapi élelem megszerzése - vagy a menekülés izgat. Yocandra és a barátai is menekülnek: álmokba, őrületbe, gúnyba, szexualitásba, nimfomániába - vagy külföldre: Miamiba, Mexikóba, Spanyolországba, bárhová.

Zoé Valdés regénye a bosszúról szól: Yocandra bosszút áll azon a férfin, aki az egykori fiatal lányt naponta megalázta, s az írónő bosszút áll a rendszeren, amely tönkretette hazáját. És ugyanakkor a szeretet regénye: a hazája, Kuba iránti szereteté, amelyben a "semmi" mögött mégiscsak ott van egy különös, szép kultúra és mitológia, meg a salsa ritmusa, a buja vegetáció és a buja erotika...

Zoé Valdés 1959-ben született Havannában. Költő, regényíró és film forgatókönyvíró, de Kubában csak a versei jelenhettek meg. 1995-ben emigrált, azóta Párizsban él. Kubában hivatalos fórumokon most mint pornográf írót gyalázzák, Castro egyik beszédében rendszere három legfőbb ellensége közt említette, s a könyveit illegálisan terjesztik. Első regénye, A Semmi Édenében világszerte nagy sikert aratott, s ma már ő a legismertebb kortárs kubai író, s leginkább az ő neve fémjelzi azt az új nemzedéket, amelynek reprezentánsai hátborzongató képet festenek a kubai életről, végleg szertefoszlatva minden korábbi illúziót Castro rendszerével kapcsolatban.

Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Termék leírás

A Semmi Édenében - Szépirodalom, Regény

Eredeti cím: La Nada Cotidiana
EAN: 9789630775885, ISBN: 9630775883, Oldalszám: 164, Méret[mm]: 115 x 190 x 18

Virágmagok, Egynyári virágmag, Évelő virágmag vásárlás, árak

További információk
Szerző: Zoé Valdés
Kiadó Európa Könyvkiadó
ISBN szám 9789630775885
Kiadás éve: 2004.
Oldalak száma: 164
Áfa kulcs: 5 %
Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek