Vissza az oldal tetejére

A sivatag virága

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Waris Dirie rendkívüli személyiség, a világ tíz vezető topmodelljének egyike és az afrikai nők jogaival foglalkozó ENSZ-nagykövet.

Waris 11 testvérével együtt Szomáliában, kelet-afrikai sivatagi nomádok tradicionális családjába született. Kora gyermekkorát visszaemlékezése szerint gondtalanul töltötte - teveháton versenyeztek, és családjával együtt egyik legelőhelyről a másikra vándoroltak-, mígnem egy napon neki is az öregasszony elé kellett járulnia, hogy végrehajtsa rajta a legtöbb szomáliai kislányra váró ősi szokást: a körülmetélést.

Waris még csak ötéves volt, amikor ezt a kínt elszenvedte. Tizenkét évesen - amikor apja öt tevéért cserébe megpróbálta hozzáadni egy 60 éves idegenhez - megszökött. A veszélyeket rejtegető sivatagon át tartó nem mindennapi menekülés után eljutott Londonba, ahol a szomáliai nagykövet cselédjeként dolgozott. Miután a nagykövet és családja visszament Szomáliába, Waris pénz nélkül, minimális angoltudással Londonban maradt és a McDonald"snál vállalt takarítást. Akkortájt fedezte fel egy divatfotós és karrierje azóta szakadatlanul ível felfelé, de nem felejtette el, honnan jött: ma az ENSZ jószolgálati nagyköveteként küzd az afrikai nők jogaiért. Életéről játékfilm is készült.


Eredeti cím : Desert Flower
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789636893361
ISBN : 9636893361
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 312
Méret [mm] : 125 x 198 x 19
Tömeg [g] : 220 Tovább...

Ár: 2366 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek