Vissza az oldal tetejére

A törvények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről


A kötet Cicero A törvények (De legibus) című munkája három könyvének és fennmaradt töredékeinek első teljes magyar fordítását tartalmazza.

A törvényekben Cicero - a platóni Állam és a Törvények mintájára - Az állam (De re publica) párdarabját írta meg. Az első könyvben a jog filozófiai megalapozására vállalkozik egy természetjogi elmélet kifejtésének keretében, a második könyvben a vallási törvényeket ismerteti és kommentálja, végül a harmadikban az állami tisztségek és intézmények rendszerét határozza meg és látja el magyarázatokkal. A mű alapvető vonás a görög politika-, erkölcs- és jogfilozófiai hagyomány (mindenekelőtt Platón, Arisztotelész és a sztoikusok) ötvözése a római politikai berendezkedés elveivel és intézményeivel, valamint a hagyományos római erkölcsök világával.

A fordítást és a szöveg filozófiai, történeti és római jogi vonatkozásainak értelmezését megkönnyítő jegyzeteket Simon Attila klasszika-filológus, filozófiatörténész, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának oktatója készítette. A művet Havas László utószava, valamint jegyzetszótár egészíti ki.

A törvények alapvető antik szöveg nemcsak a római jog, de a politika- és jogfilozófia, a római politikai intézmények és a történelem, valamint a vallástörténet iránt érdeklődők számára is.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789636930349
ISBN : 9636930349
ISSN : 1788-9553; 1785-9859
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 136
Méret [mm] : 150 x 238 x 9
Tömeg [g] : 220 Tovább...

Ár: 2280 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek