Vissza az oldal tetejére

A tudásmenedzsment emberi oldala

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Z-Press Kiadó

"A tudásmenedzsment nem teljesen új keletű menedzsment technika. A titok a rendszerszemléletben, a gondolkodásban, az értékrendben, a viselkedésben, az attitűdökben rejlik, mely egyre fontosabbá válik a globalizálódó világban és társadalmakban. A technikai megoldásokkal ellentétben, és/vagy azok mellett olyan értékek kerülnek előtérbe a vállalati gyakorlatban, mint a bizalom, az emberi megbízhatóság, az érzelmi intelligencia, a segítségnyújtás, a tudásátadás és megosztás, a kultúra, a motiváció, megbecsülés, stb. Ezek a fogalmak és a hozzájuk köthető módszertan az emberi erőforrás középpontba helyezését igényli. Az elmúlt évtizedek kutatásai és saját gyakorlati tapasztalatok indíttattak arra, hogy a felsorolt területeken megfogalmazott eredményeinket a tudásmenedzsment logikája és gondolkodásmódja értelmében összefoglalva bocsássuk az érdeklődők elé...

Ajánlom a könyvet minden olyan olvasónak, aki tanulja, tanítja, vagy a gyakorlatban foglalkozik a tudásmenedzsment rendszerek kialakításának lehetőségeivel, módszertanával, gondolkodásmódjával.

A könyv fejezeteinek tanulmányozása a következő kérdések megválaszolását segíti:

Hogyan alapozható meg a szervezeti tudás, az emberi munkavégzést alapvetően meghatározó emberi munkavégzés megbízhatósága által? Milyen létjogosultsága van az erőforrás optimális elosztásának a megbízhatóság és tudásátadás szempontjából? Mit jelent csoportban dolgozni és miért fontos ez a szervezetek életében? Milyen környezetben valósul meg leginkább az egyéni, csoportos és szervezeti tanulás? Hogyan hat egymásra az egyén, a csoport és a szervezet? Hogyan működik a tanulószervezet, mi a jelentősége, hogyan alakítható ki, és milyen feltételek esetén működőképes? Mit jelent a tanulószervezetté válás változásának menedzselése, és hogyan érhető el ezáltal a tudásmenedzsment rendszerek működőképessége? Milyen vezetői stílusváltás, strukturális változás szükséges a fentieket megvalósítani képes szervezeti működéshez?

Az olvasottak sikeres hasznosításához kívánok minden jót!" (A szerző)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639493476
ISBN : 9639493476
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 270
Méret [mm] : 196 x 291 x 15
Tömeg [g] : 650 Tovább...

Ár: 3753 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek