Vissza az oldal tetejére

A vietnami háborútól az iraki katasztrófáig

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Kairosz Kiadó

Az amerikai történelem utolsó száz évének közelebbi szemlélete azt mutatja, hogy "Vietnam" és "Irak" nem egyszeri történés, hanem azt a mintát fedi fel, amelyből következik, hogy a nyugati világ vezető hatalma egyre nehezebben képes érvényesíteni politikai akaratát. Az első világháború óta az Egyesült Államok végig abban a helyzetben volt, hogy katonailag minden háborút megnyerjen, de szinte minden esetben kudarcot vallott, amikor arról volt szó, hogy a hadszíntéren szerzett sikereket politikailag értékesítse.

Az amerikai vezetési hiányosságok George W. Bush elnök terrorizmusellenes háborújában is súlyos következményekkel járó módon mutatkoztak meg. Nem teljesült Bush elnök várakozása, hogy az általánosan gyűlölt Szaddám bukása után az irakiak majd lelkendezésben törnek ki és rögtön bevezetik az amerikai exportcikket a "demokráciát". Ellenkezőleg, felszínre törtek a síiták, a szunniták és a kurdok közötti régi ellentétek, s az országot importált terrorhullám (al-Kaida) öntötte el. Washingtonnak valószínűleg bele kell törődnie abba, hogy az iraki háborút nem lehet megnyerni.

A közel-keleti válság egyetlen haszonélvezője Oroszország mint a világ legnagyobb olajexportőre. Moszkva dollármilliárdokat hajt be anélkül, hogy túl sokat tenne ezért. Miközben Putyin és csapata partnerül kínálkozik a Nyugat számára (G8), diplomatái a háttérben mindent elkövetnek azért, hogy az iszlám világban keltett állandó feszültséggel magasan tartsák a nyersolaj árát - ami kockázatos, de egyelőre kifizetődő kettősjáték.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789636622237
ISBN : 9636622237
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 316
Méret [mm] : 142 x 196 x 16
Tömeg [g] : 370 Tovább...

Ár: 3135 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek