Vissza az oldal tetejére

A világ háborúja

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Scolar Kiadó

A XX. század az emberiség történetének messzemenően legvéresebb évszázada - a véres század az első világháborút megelőző konfliktusokkal kezdődött, és a hidegháború utórezgéseinek számító háborúskodásokkal végződött. Hogyan magyarázható meg az erőszak megdöbbentő mértéke és hevessége, amikor a tudomány és a gazdaság előrehaladásának köszönhetően az emberiség jelentős része jobban élt, mint korábban bármikor?

1900-ban a világ sok tekintetben éppen olyan "globalizált" volt, mint manapság. Az emberek minden addiginál szabadabban érintkeztek egymással a kozmopolita városokban, amelyek aztán a Niall Ferguson által "a világ háborújá"-nak nevezett összecsapások elsődleges célpontjaivá váltak. Ez a háború ártatlan civilek ellen folyt, de nem valamilyen földön kívüli megszállók vívták, ahogyan azt H. G. Wells képzelte, hanem embertársaink egymás ellen.

Miért torkolhatott a fejlődés népirtásba? Mik voltak például a holokauszt okai? Niall Ferguson talán legjelentősebb könyvében a gyűlölet évszázadának paradoxona mögé kíván betekinteni. Rá jellemző éleslátással, elevenséggel és eredetiséggel kísérli meg felfejteni, mi romolhatott el a modern kor beköszöntével.


Eredeti cím : The War of the World: History"s Age of Hatred
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632440606
ISBN : 9632440606
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 760
Méret [mm] : 163 x 237 x 48
Tömeg [g] : 1 400 Tovább...

Ár: 4745 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek