Vissza az oldal tetejére

A Waffen-SS képes története

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A Waffen-SS egyike volt a történelem legembertelenebb, legfanatikusabb és legrettegettebb katonai alakulatainak. Kezdetben mindössze egy válogatott személyekből álló kis csapat, melynek feladata a náci párt vezére, Adolf Hitler védelme volt mind a belső, mind a külső ellenségekkel szemben. A II. világháború végére a 38 hadosztályból álló Waffen-SS létszáma közel egymillió lett, soraiban majd tucatnyi nemzet képviselői harcoltak. A hadviselés történetének számos kiemelkedő győzelme, ugyanakkor súlyos bűnök sorozata fűződik a nevéhez.
A könyvben található több mint 400 fénykép nagy része a Waffen-SS egykori tagjainak személyes gyűjteményéből származik, és még soha nem került az olvasók kezébe. A Waffen-SS képes története bemutatja mindazokat a hadműveleteket, melyekben a Waffen-SS alakulatai a II. világháború során harcoltak, a lengyel hadjárattól a keleti frontig. Olvashatunk a páncéloshadosztályok létrehozásáról, valamint hadműveleti alkalmazásukról, betekintést nyerhetünk a toborzás részleteibe és az alakulat szervezeti felépítésébe. A szerző megismertet az általuk használt fegyverekkel és felszereléssel, ezenkívül láthatjuk a híres parancsnokok, mint "Sepp" Dietrich, Felix Steiner vagy Joachim Peiper tevékenységének főbb mozzanatait is.
A Waffen-SS képes története különálló fejezetben foglalkozik az általuk elkövetett háborús bűnökkel, egyedülálló betekintést nyújtva ezáltal a történelem leghírhedtebb katonai szervezetének történetébe.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639037694
ISBN : 9639037699
ISSN : 1418-2467
Megjelenés : 1999.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 224
Méret [mm] : 210 x 290 x 22
Tömeg [g] : 740 Tovább...

Ár: 3610 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek