Vissza az oldal tetejére

A zenei műfajok képes enciklopédiája

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A zenetörténet nem más, mint az egyes zeneművek egymásutánja. A kötet azonban nem a szerzők időrendje szerint veszi sorra a műveket, hanem az egyes műfajok szerint értékel, és az új hangzási formák egymást követő megjelenésének elemzésével a zenetörténet újszerű megközelítését adja.

Az évszázadok során az európai zene seregnyi új műfajt hozott létre. A kötet a megjelenésük sorrendjében mutatja be őket, mégpedig azonos rend szerint. Felvázolja a műfaj fejlődését, bemutatja a formai elemeket, a zenei nyelvi jellemzőket, majd felsorolja a műfaj kiemelkedő darabjait, végül pedig egy-egy jellemző mű részletes elemzését adja. A képanyag egészen különleges, az időrendi táblázatok pedig grafikonszerűen is bemutatják a zenei műfajok évszázadokon átívelő fejlődését.

A zenetörténet újszerű megközelítése a nálunk megszokottnál jobban igazodik a francia zenei világhoz. A szerző, Gérard Denizeau (1953) zene- és művészettörténész, a két művészeti ág közötti kapcsolatok kutatója; a nancyi és a párizsi egyetemeken is mindkét művészetről tart előadásokat, és különböző francia szakfolyóiratokban publikál. Az utóbbi két évtizedben több mint harminc képzőművészeti és zenei tárgyú könyve jelent meg francia kiadóknál, melyek közül a jelen kötet az első, amely magyar nyelven is olvasható.


Eredeti cím : Comprendre et identifier les genres musicaux
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789638776471
ISBN : 9638776471
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 272
Méret [mm] : 152 x 244 x 20
Tömeg [g] : 760 Tovább...

Ár: 5691 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek