Vissza az oldal tetejére

Állati őrültségek

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
ISBN szám: 9789633551509

Hogyan segítik önmagunk megismerését az ideges kutyák és a kényszeres papagájok

"Ahhoz, hogy az ember megértse az állatokat, először önmagát kell megértenie." - Buddhista mondás

Laurel Braitman kutyája, Oliver súlyos szeparációs szorongásban szenvedeett, és egy nap kiugrott az ablakon: "öngyilkosságot" követett el. Noha életben maradt, az állapota nem javult. Miközben gazdája segíteni próbált rajta, eltöprengett: lehetséges, hogy egy állat az emberhez hasonlóan meg tud őrülni?

Laurel nekilátott összegyűjteni az "őrült állatokról" szóló történeteket. Rengeteget utazott, felkeresett több "problémás" állatot - tollait kitépkedő papagájt, kényszeresen köröző delfint, depressziós majmot -, beszélt gondozókkal, állatbefogadókkal, neurológusokkal, pszichológusokkal. Gyakran szívbe markoló történetei, miközben felelősségre intenek az állatok iránt, az ember és az állat pszichés világa közötti összefüggésekre próbálnak fényt deríteni.

Az állatok, érvel a szerző, velünk egyenrangú "lakói" a természetnek, s miközben a viselkedésüket tanulmányozzuk, önmagunkat is jobban megértjük.

Laurel Braitman (1978) amerikai tudománytörténész. Írásait többek között a The Wall Strett Journal, a The Guardian és a Pop-Up Magazine közli. Könyvéről egy sikeres TED-előadásban is beszélt. A kaliforniai Sausalitóban, egy lakóhajón él.

"Az Állati őrültségek elbűvölő, szeretni való könyv. Árad belőle az állatok iránti együttérzés, és tele van elgondolkodtató történetekkel azokról az emberekről, akik segíteni próbálnak rajtuk." - The New York Times

Tovább...

Ár: 3900 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Termék leírás

Állati őrültségek - Hobbi, szabadidő - Kedvenceink az állatok

Eredeti cím: Animal Madness: How Anxious Dogs, Compulsive Parrots, and Elephants in Recovery Helps Us Understand Ourselves
EAN: 9789633551509, ISBN: 9633551509, Oldalszám: 348, Méret[mm]: 145 x 214 x 32

További információk
Szerző: Laurel Braitman
Kiadó Park Könyvkiadó
ISBN szám 9789633551509
Kiadás éve: 2015.
Oldalak száma: 348
Áfa kulcs: 5 %
Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek