Vissza az oldal tetejére

Attila utolsó éjszakája

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Attila, "Isten ostora", az ötödik századi Nyugat (és a bizánci Kelet) réme, kegyetlen gyilkos, kulturális értékek pusztítója vagy elrablója - illetve nagy hun király, bölcs birodalomépítő, a magyar ősiségnek is fényes alakja, "Mars kardjának" birtokosa. Hogy hogyan látjuk, attól függ, hogy a nyugat-európai hagyományt vagy a mi mondáinkat, Gárdonyi- és Jókai-olvasmányélményeinket tartjuk-e szem előtt.

Ám hogy ki volt ő, és mit vitt véghez valójában, arról korabeli és nem sokkal későbbi források is vallanak - csak tudni kell faggatni őket. Arról pedig, hogy hogyan halt meg, szinte halála percétől ellentmondásos híresztelések keringenek. Michael A. Babcock amerikai Attila-szakértő ez utóbbit vetette alapos vizsgálat alá.

A fiatal germanista történész lélegzet-elállítóan izgalmas filológiai nyomozáson vezet végig bennünket, a művelt átlagolvasó számára is közel hozva a kutatói aprómunka szépségeit és érdekességeit. Részletesen szemügyre véve a korabeli és későbbi tudósításokat, utalástöredékeket, rámutatva ellentmondásaikra, néha tendenciózusságukra, kibontva születésük szélesebb kontextusát, szórakoztatóan ábrázolva a történelmi körülményeket, lépésről lépésre kalauzol el bennünket a véleménye szerinti egyetlen lehetséges következtetéshez: mi is történt Attilával azon a bizonyos végzetes éjszakán?

Az olvasó mintegy belülről ismeri meg egy tudós szakma minden csínját-bínját, és rengeteg tudnivalóval lesz gazdagabb egy színes korról.


Eredeti cím : The Night Attila Died Solving the Murder of Attila the Hun
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630782968
ISBN : 9630782968
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kötött
Oldalszám : 376
Méret [mm] : 155 x 240 x 31
Tömeg [g] : 580 Tovább...

Ár: 3040 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek