Vissza az oldal tetejére

Átvezetés

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Feldmájer Péter a rendszerváltás óta aktív szereplője a zsidó közéletnek, számos zsidó szervezet alapító tagja. Holokauszt-túlélők gyermeke; szüleinek köszönhető, hogy a nagykőrösi zsidó közösség az ateizmus évei alatt is megőrizte integritását, és a zsinagóga, Pest megyében egyedüliként, megmaradt eredeti funkciójában. Az öbölháború idején Izraelben önkéntesként a hadsereg egyik bázisán dolgozott. Megszólalásaiban azóta is mindig kiáll a modern zsidó állam mellett, amelynek létrejöttét a történelem egyik legnagyobb csodájának tekinti.

1991 májusától 1999-ig a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke, majd 2000-től 2005-ig a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke. 2005 óta újra a MAZSIHISZ elnökeként ő ma Magyarország egyik legismertebb zsidó vezetője.

Nem csak itthon, de külföldön is képviseli a magyar zsidóságot, a magyar zsidók érdekeit. Fáradhatatlanul küzd a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen. Elkötelezett híve a vallások közötti párbeszédnek, a társadalmi megbékélésnek. Gyakran foglalkozik magyar közéleti kérdésekkel is. Beszédei, írásai, reakciói jelentős közérdeklődésre tartanak számot. Ezekből olvasható válogatás a kötetben.


ÁFA kulcs: 5%

EAN: 9789632544090

ISBN: 9632544090

Oldalszám: 224

Méret[mm]: 130 x 205 x 16

Tömeg[g]: 320 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek