Vissza az oldal tetejére

Ausztrália és Új-Zéland magyar világa

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Másfél évszázada érkeztek magyarok Ausztrália partjaihoz, s néhány évtizeddel később Új-Zélandon is letelepedett az első hazánkfia. Azután újabb és újabb menekülők, kalandvágyók és üldözöttek indultak útra, majd a történelem tragikus viharai sodortak tízezres nagyságrendű csoportokat a messzi országba.
Manapság mintegy nyolcvanezerre tehető a magyar származásúak létszáma a két országban, ahol munkájukkal, teljesítményeikkel jelentősen hozzájárultak a kontinens fejlődéséhez. Legjobbjaik megtalálhatók a tudományos, a művészeti és az üzleti élet, valamint a sport, az irodalom és a közélet minden területén. Létrehoztak magyar klubokat, templomokat, iskolákat, közösségi házakat, focicsapatokat, zenekarokat, televíziót, rádiót, újságot, kulturális és közéleti egyesületeket.

Kik ők? Hogyan élnek, mire vitték? Milyen értékeket hoztak létre? Milyen a kapcsolatuk az óhazával? Erről szól ez a könyv. Több mint 400 életrajz, több tucatnyi közösség, a legfontosabb események, rendezvények érdekességek, izgalmas kivándorlási történetek, az emigráció irodalmi alkotásai, hasznos információk címek -mindez sok-sok képpel.


Méret (mm): 209 x 296 x 26
Oldalszám: 392
Megjelenés: 2005. Tovább...

Ár: 5605 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek