Vissza az oldal tetejére

Az agyagharcosok

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Gold Book

A legendák szerint az egységes Kína első császára, Csin Si Huang-ti Kr. e. 210-ben megparancsolta, hogy halála után testét öltöztessék jade-ba és temessék higanytóba. A piramis közepén elhelyezkedő tavat egy egész örökkévaló hadsereg őrizze.
Akárcsak Tutanhamon Egyiptomban, Pacal úr Mexikóban és Viracocha Peruban, Si Huang-ti is a Nap szupertudományát és a spiritualitás felsőbb rendjét tanította. Azt mondják, halála után sárkány lett belőle, ami a Napba repült, hogy ott örökké éljen.
1974-ben a régészek megtalálták az elsőt abból a több mint 8000 életnagyságú agyagharcosból, amelyet Si Huang-ti piramissírja közelében temettek el, s ez bizonyította, hogy a legenda több egyszerű mesénél. Ám felmerül a kérdés, miért kellett egyáltalán eltemetni a darabonként több mint fél tonnát nyomó katonákat. Valóban csak azért, hogy védelmezzék a császárt a túlvilágon?
A nagyszerű nyomozó, a műszaki és természettudományos szakember, Maurice Cotterell módszerével, ami rávilágít arra, hogyan és miként kódolták a régi népek kincseikbe ismereteiket, megfejti Kína agyaghadseregének rég elveszett titkait, és megmutatja az első császár búcsúüzenetét: a mennyország, a pokol és a halhatatlanság lenyűgöző titkait.


Eredeti cím : The Terracotta Warriors
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634250104
ISBN : 9634250106
Megjelenés : 2004.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 312
Méret [mm] : 145 x 215 x 31
Tömeg [g] : 550 Tovább...

Ár: 2374 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek