Vissza az oldal tetejére

Az elátkozott királyok I.

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A világszerte ismert Maurice Druon számtalan nyelvre lefordított, nagy sikerű hétkötetes regényciklusa, Az elátkozott királyok a XIV. századi Franciaországba, az utolsó Capetingek és a százéves háború idejébe kalauzolja az olvasót.

A Vaskirály e sorozat első darabja, amely Szép Fülöp uralkodásának utolsó korszakát dolgozza fel lebilincselő történelmi hitelességgel és érdekfeszítő regényességgel. A király ekkorra már letörte a feudális nagyurak harcias gőgjét, legyőzte a flamandokat, megzabolázta az angolokat Aquitában, még a pápaságot is uralma alá hajtotta, és erőszakkal Avignonba telepítette. E higgadt és kegyetlen uralkodó szeme előtt egyetlen cél lebeg: az egységes Franciaország megteremtése.

S miközben Szép Fülöp az udvarban és a csatamezőkön ellenfeleivel és ellenségeivel harcol , az olvasó megismerheti az udvari életet, tanúja lehet a királyi családban elkövetett sorozatos házasságtöréseknek, a diplomáciai cselszövéseknek, az ármánykodásoknak. Ám egy napon Szép Fülöp meghal. A trónját és országát legidősebb fia, X. Lajos örökli. Hogyan alakul a sorsa az új királynak és Franciaországnak? Erre már a sorozat következő kötete válaszol.


Eredeti cím : Les rois maudits I. Le rois de fer
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630780391
ISBN : 9630780399
Megjelenés : 2006.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 296
Méret [mm] : 153 x 240 x 28
Tömeg [g] : 500 Tovább...

Ár: 2375 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek