Vissza az oldal tetejére

Az elátkozott királyok V.

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A Franciaország nőstény farkasa a francia író nagy ívű történelmi regényciklusának ötödik darabja, Az ősi törvény folytatása. A regény központi alakja, főhősnője Szép Fülöp leánya, Izabella királyné. Férje, II. Edward angol király, akin néhány évi házasság után teljesen úrrá lesz furcsa hajlama, saját neme iránti vonzódása, végképp fiúszeretői befolyása alá kerül, a családi életben és a kormányzásban egyaránt. A királyné sorsa szégyen, megaláztatás, a perverz kegyencuralom ellen fellázadt lordoké pedig kivégzés.
Egyedül Mortimer menekül meg közülük. A francia udvarba szökik, ahová hamarosan követi őt a királyné fiával együtt. Izabella a lord szeretője lesz. Fegyvereseket toboroznak és 1325-ben partra szállnak Angliában. Az angol nemesség melléjük áll, a király lemond a trónjáról kiskorú fia, III. Edward javára, ám felesége és annak szeretője nem érik be ennyivel: meggyilkoltatják. Közben a korabeli Európa történelmében oly nagy szerepet játszó lombard pénzemberek egyike, Guccio Baglioni Párizsból Firenzébe viszi a fiát, akiről nemcsak ő, de más sem sejti, hogy valójában X. Lajos halottnak hitt gyermeke.
Vajon hogyan alakul az elátkozott francia és angol királyok elátkozott sarjainak a sorsa, vajon akad-e köztük akárcsak egy is, aki elfoglalhatja az őt megillető trónt és megtörve az átkot, jobbra fordíthatja hazája sorsát? Erre a kérdésre a sorozat következő kötete adja meg a választ.


Eredeti cím : Les rois maudits V. - La louve de France
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630780476
ISBN : 963078047X
Megjelenés : 2006.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 360
Méret [mm] : 150 x 235 x 30
Tömeg [g] : 550 Tovább...

Ár: 2375 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek