Vissza az oldal tetejére

Az elnök tanácsadója

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Ignatyij Priszjadkin szürkécske szocreál író volt, s egyszer csak - a demokratikus változások idején - egy emberjogi bizottság élén találja magát. Véletlenül szerzett hírnevének köszönhetően átmenti magát az új rezsimbe: az "elnök" emberjogi tanácsadónak nevezi ki, hogy valakit azért megőrizzen apparátusában a "demokratikus" erőkből.

Priszjadkin elüldögél irodájában, élvezi az orosz hatalmi elit kiváltságait, s közben csak attól retteg, hogy kiderül: nem működik már az agya, s lassacskán szenilis trotli lesz belőle. Legszívesebben hagyná a csudába az egészet, ám felesége hihetetlen energiával irányítja politikusi karrierjét. A derék asszonyság ráadásul egyszer csak rádöbben, hogy most már egész más szinten zajlanak a politikai machinációk: sokkal nagyobb pénzekről van szó, s ők már-már koldusszegények a zavarosban ügyesen halászó új politikusokhoz képest. Ettől kezdve fantasztikus vagyonszerzési ötletekkel kínozza férjét - szegény Ignatyijunk azonban egyre kevésbé igazodik el a világban.

Ráadásul Priszjadkin egy kölni konferencián egyszer csak bírálni kezdi az oroszok csecsenpolitikáját, s ez bizonyára nem fog tetszeni az elnöknek... Vajon lehet-e valaki egyszerre emberjogi harcos, az elnök hű embere és az orosz irodalom élő klasszikusa?

Andrej Malgin ebben a könyvében annyira hitelesen és szuggesztíven, olyan kegyetlen iróniával írja le az újorosz politikai elit életét, hogy az ember azt érzi: ebből a könyvből többet megért a politika -legalábbis a posztkommunista politika- működéséről, mint akárhány politológiai tanulmányból.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630783927
ISBN : 9630783927; 9789630783927
ISSN : 0133-1086
Megjelenés : 2007.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 444
Méret [mm] : 103 x 185 x 29
Tömeg [g] : 300 Tovább...

Ár: 1710 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek