Vissza az oldal tetejére

Az idő újjászületése

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
A fizika válságától az univerzum jövőjéig

A könyv izgalmas felfedezőútra, intellektuális kalandra hív a tudományos gondolkodásból mára szinte teljesen eltűnt idő nyomában: Lee Smolin, a neves elméleti fizikus, korunk egyik nagy gondolkodója és közéleti személyisége radikálisan új nézőpontot mutat be az idő természetéről és a kozmoszról.

Mi az idő?

Ez a megtévesztően egyszerű kérdés ma a legjelentősebb probléma, amellyel a tudomány szembesül, ahogy egyre mélyebbre próbál hatolni az univerzum alapjainak megértésben. Az összes rejtély, amellyel a fizikusok és a kozmológusok ma szembenéznek - az ősrobbanástól az univerzum jövőjéig, a kvantumfizika talányairól az erők és részecskék egyesítéséig - az idő természetében összpontosul.

Az a tény, hogy az idő valóságos, nyilvánvalónak tűnhet, hiszen minden nap megtapasztaljuk, amikor nézzük, ahogy az órák járnak, a kenyér megpirul, a gyerekek felnőnek. De a legtöbb fizikus - Newtontól Einsteinig és a mai kvantumtudósokig - máshogy látta és látja a dolgokat. Tudományos érvelésük, miszerint az idő nem más, mint illúzió, első hallásra is elég ijesztően hat. Viszont korszakos jelentőségű követkeményekkel jár annak elfogadása, hogy az idő mégis valóságos.

Lee Smolin, a sok vitát kiváltó sikerkönyv, a Mi a gubanc a fizkával? szerzője most amellett érvel, hogy a fizika fejlődését az idő leszűkített felfogása fogja vissza, és az idő valóságossága lehet a kulcs a következő nagy áttöréshez az elméleti fizika területén.

Mi lenne, ha a fizika törvényei maguk sem lennének időtlenek?

Mi lenne, ha a törvények fejlődhetnek?

Az idő újjászületése egy olyan radikálisan új megközelítést kínál a kozmológiához, amely az időt - mindennapi tapasztalatunkkal összhangban - újra valóságosnak fogadja el, és ezzel a lehetőségeknek egy egészen új világát nyitja meg.


Eredeti cím: Time Reborn

ÁFA kulcs: 5%

EAN: 9789632520766

ISBN: 9632520766

Oldalszám: 360

Méret[mm]: 165 x 239 x 23

Tömeg[g]: 680 Tovább...

Ár: 3990 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek