Vissza az oldal tetejére

Az istálló - Mészöly Miklós

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Kiadó: Jelenkor Kiadó
A könyv Mészöly Miklós beosztását követi. Az istálló, Az árnyék, az Anakamphos, a Levél a völgyből, a Mese, a Negyvenhat videoclip, a Kiemelések, a Zsilip, az Adagio, karácsony, a Makk Ász, a Pavorka és a Vázlat egy kirándulásról című szövegeket tartalmazza.

A szerkesztés, két-három írásban szereplő átfedések ellenére, nem változtatja meg a sorrendet, így az összes autorizált publikáció közlésével az olvasó megismerheti Mészöly szövegalapító munkáját is.

"A kisepikai forma az elmúlt öt évtized során Mészöly prózakoncepciójának megfelelően sokféle transzformáción esik át. Fokozatosan eltávolodik a novella hagyományos, terjedelmesebb, zártabb, feszesebb műfajváltozatától, és a történet, rövidtörténet, prózaszöveg hagyománytalan alakjában jelentkezik. Egyfelől szűkszavúbb, töredékesebb, kihagyásosabb, vázlatosabb lesz, vagy morzsákká, chipekké tömörül, másfelől visszanyúl a történetelvű anekdota s a még régiesebb beszély oldottságához. Mindkét út a moderntől a posztmodern felé mozdul el, az egyik minimalizálódást, a másik szövevényességet eredményez, szokatlanul új időtudatot érvényesít, s ennek megfelelő szerkezeteket hoz magával." (Thomka Beáta)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789636764418
ISBN : 9636764418
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám : 168
Méret [mm] : 124 x 203 x 15
Tömeg [g] : 200 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek