Vissza az oldal tetejére

Az Isten háta mögött

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
ISBN szám: 9789633796016

"Hat férfi és egy asszony. S mind a hatan egyformán emésztő szenvedéllyel lesik ezt az egy asszonyt. Mind a hatan egyformán gyűlöletesek egymásnak, s mindannyian készek a végsőkig menni harcban és önfeláldozásban ezért az asszonyért."

Veres Pálnénak, a kisvárosi tanító szépséges ifjú feleségének sem "égi", sem "földi" szerelem nem adatik meg, igénye is csak az utóbbira van. Öregedő férje mellett egyetlen öröme az életben a hódítás. A szoknyája körül forgolódó férfiaknak is egészen közönséges sors jutott, hiszen Ilosván minden kisszerű, sivár, és úgy-ahogy rendben van. Ízlés nélkül épült, apró, kopott házak, rossz kövezetű, mocskos utcák, legyektől hemzsegő kocsma, olcsó bútorokkal zsúfolt szobák, szomorú életek - szóval valójában nincs itt rendben semmi. Már csak azért sem, mert a dzsentriből lett polgár sohasem fog kibékülni a parasztból lett polgárral, az "arisztokrácia" sosem ereszkedik le az intelligenciához. A polgármester, a református pap, a tanító, a gimnázium igazgatója és tanára, az albíró, a kántor, a diák, a kereskedők, a borbély, a hentes csupa összebékíthetetlen indulattal él egymás mellett.

Ebben a környezetben hódít ez a kacér asszony, ez a magyar Bovaryné, akinek Móricz tragikomikusan magyar, kisvárosi sorsot talált ki.

Tovább...

Ár: 500 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Termék leírás

Az Isten háta mögött - Szépirodalom, Regény, Könyv

Európa Könyvkiadó

További információk
Szerző: Móricz Zsigmond
Kiadó Európa Könyvkiadó
ISBN szám 9789633796016
Kiadás éve: 2000.
Oldalak száma: 144
Áfa kulcs: 5%
Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek