Vissza az oldal tetejére

Az önmagát kereső ember

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Saxum Kiadó
Ha valaki egyszer feltenné a kérdést, hogy mi a legnagyobb lelki teher az emberen, némi bizonytalansággal talán azt lehetne felelni, hogy az elutasítás és a bűntudat.

Ritka ember, aki meg tudja bocsátani az elutasítást, azt, hogy "nem kellesz", akár szerelemben, akár munkatársnak ajánlkozva, segítő szándékát nyilvánítva. Az emberiség története is testvérgyilkossággal kezdődik: Káin nem tudja elviselni, hogy az Úr elutasította az ő áldozatát, és Ábelét fogadta el.
A másik alig elviselhető sérelem a bűntudat. Az ember erkölcsi ítélete önmaga felett. A külső elítélést még csak elviseli az ember, Isten haragját majd leimádkozza, de ha egy személyben ő a bíró és a vádlott is -ugyan kihez fordulhatna? S ha a nárcisztikus önimádat nem teng túl valakiben, akkor nincs szigorúbb és kegyetlenebb bíró saját magánál.

A könyvben arról írnak a szerzők, hogy miként oldhatja fel magát az ember -az erkölcsi törvény megsértése nélkül- az egyik legnagyobb lelki teher, a jogos bűntadata alól. Meddig reális a belső vezeklés, mit jelent az igazi megbánás, lehetséges-e jóvátétel?

Vagyis a bűntudat jogosságának elismerése mellett, tiltakozás az ember önmagával szembeni kegyetlensége, véget nem érő önkínzása ellen. Úgy is fogalmazhatnánk: a lelki felszabaduláshoz vezető út titkai.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789637168697
ISBN : 9637168697
ISSN : 1786-2817
Megjelenés : 2007.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 184
Méret [mm] : 115 x 175 x 12
Tömeg [g] : 120 Tovább...

Ár: 1406 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Termék leírás

Az önmagát kereső ember

További információk
Szerző: Baktay Zelka, dr.;
Kiadó Saxum Kiadó
Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek