Vissza az oldal tetejére

Aztékok

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Könyvünk olvasmányos, egyben áttekintő leírást nyújt a prekolumbiánus Amerika legismertebb népéről, az aztékokról. Eredetüket és civilizációjukat vizsgálva Michael E. Smith külön kitér vallásuk, tudományuk bemutatására is; mindehhez a legújabb ásatások eredményeit, illetve saját, az azték lelőhelyekről és leletekről szerzett ismereteit használja fel.
Az azték civilizáció két különböző kulturális tradíció, az ősi közép-mexikói földművelő népesség és az északi sivatagokból bevándorló harcos törzsek egybeolvadása során jött létre. Smith kötetében ismerteti, hogyan váltak az aztékok rövid idő alatt regionális hatalommá, és megmutatja, hogyan formálták át a tájat - csatornákkal, mocsárlecsapolásokkal, a hegyoldalak teraszosításával -, hogy az alkalmassá váljon többmilliós népük élelmezéséhez.
A szerző a legújabb leletek felhasználásával tekinti át a nemesség fényűző életmódját, illetve a paloták szerepét a birodalom városállamainak kormányzásában. Újraértelmezi a vallásnak a birodalom feletti uralkodásban és a hétköznapi életben betöltött szerepét, illetve az aztékok gyakori emberáldozatainak megmagyarázásával érzékelteteti, milyen központi szerepet töltöttek be azok a társadalom működésében.
A könyv utolsó fejezetei Cortez 1519-es érkezését és a birodalom meghódítását, valamint a népességét megtizedelő, az azték birodalom végső bukását okozó európai betegségek elterjedésének körülményeit tárgyalják. Az azték nép és nyelv azonban fennmaradt, létfontosságú részét képezve korunk mexikói kultúrájának.


Eredeti cím : The Aztecs
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639344907
ISBN : 9639344907
ISSN : 1785-2625
Megjelenés : 2004.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 330
Méret [mm] : 170 x 240 x 29
Tömeg [g] : 680 Tovább...

Ár: 2651 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek