Vissza az oldal tetejére

Beszédaktusok

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

"John R. Searle 1959-től a Kaliforniai Egyetem filozófiaprofesszora Berkeleyben. A beszédaktusokról szóló, 1969-ben megjelent könyve azok közé az immár klasszikus művek közé tartozik, melyek a XX. század második felében komoly szerepet játszottak a filozófiai kutatás irányának meghatározásában, és a filozófiai problémák természetéről és megoldási lehetőségeiről vallott nézetek alakulásában.

Sokan, akik egyetértenek abban, hogy Searle az elmúlt fél évszázad egyik nagy és jelentős filozófusa volt, sőt ma is az, talán túlzónak találnák az előbbi mondatot, s érvényét némileg fanyalogva úgy korlátoznák, hogy igen: fontos könyvről van szó, de inkább csak azoknak a szemszögéből, akik a kortárs filozófia egyetlen iskolája iránt vannak elkötelezve, és akiket csupán a szűkebb értelemben vett nyelvfilozófia érdekel.

Valóban a Beszédaktusok igen markáns módon képviseli a kortárs filozófia egyik iskoláját. Az analitikus filozófia fő sodrába tartozik, s nem folytat párbeszédet más (értsd: nem analitikus) filozófiai felfogásokkal. Ami pedig tárgyát illeti, alcíméhez és az általa képviselt analitikus programhoz híven kifejezetten "nyelvfilozófiai tanulmány"." (Kelemen János)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639610866
ISBN : 9639610866
ISSN : 2060-1867
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 240
Méret [mm] : 162 x 242 x 17
Tömeg [g] : 480 Tovább...

Ár: 3316 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek