Vissza az oldal tetejére

Biológia 9. szakközépiskolásoknak

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
"Ez a biológia tankönyvcsalád a biológia - vagy ha úgy tetszik az élet - jobb megismeréséhez nyújt segítséget. Olyan ismereteket tartalmaz, amelyekre minden művelt, a természetet féltő és óvó, saját testét-szellemét egészégben megőrizni kívánó embernek szüksége van.
A tankönyvek elsősorban a szakközépiskolás, a tantárgyat heti egy vagy másfél órában tanuló diákok számára készültek. A törzsanyagon felül rövid érdekességek, kiegészítő ismeretanyagok, olvasmányos és gyakorlati feladatok találhatóak benne. Reméljük, hogy a tankönyvben minden diák sok érdekességet, számos új információt talál. Az önálló munkára, megfigyelésre, kísérletezésre való buzdítással pedig azt szeretnénk elérni, hogy a biológia ne egy elsajátítandó "száraz" tananyag legyen, hanem egy érdekes, a mindennapok világával, a körülöttünk lévő környezettel kapcsolatos foglalatosság.
A tananyag felépítése a hagyományos alapokra épül és követi a kerettanterv ajánlásait. Az első kötetben (a 9. évfolyamon) megismerjük az élővilág megjelenési formáit, a baktériumokat, gombákat, a növény- és állatvilágot; az élőlények elterjedésének, együttélésének legfontosabb ökológiai alapjait; a Földünk környezeti problémáit; a környezet és természetvédelem alapelveit és az élőlények kialakulásának történéseit. A második kötetben (a 10. évfolyamon vagy a 9. Évfolyam második félévében - az iskolai tantervtől függően) megismerhetjük az életműködés biokémia alapjait; az emberi szervezet felépítését és működését valamint a biológiai információ öröklődésének és megváltozásának legfontosabb mozzanatait.
Természetesen a tankönyvek nem tartalmaznak, nem tartalmazhatnak minden érdekességet, biológia különlegességet. Szeretnénk bátorítani minden diákot arra, hogy a modern technika adta lehetőségeket használja ki a biológia jobb megismeréséhez is. A könyvtárak, videotékák és az Internet segítségével rengeteg új, érdekes információ kapcsolható a tankönyv anyagához." (A szerzők)


Méret (mm): 165 x 235 x 10
Oldalszám: 136
Megjelenés: 2003. Tovább...

Ár: 1827 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek