Vissza az oldal tetejére

Bírói jogvédelem az Európai Unióban

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Az Európai Közösségek megalakulásával egy új dimenziójú államok közötti együttműködés jött létre, amelyen belül az állampolgárok és egyéb jogalanyok közvetlenül is hivatkozhatnak a közösségi normákra nemzeti bíróságaik előtt. Ez szükségszerűen magával vonta a nemzeti bíróságok előtti jogvédelem korábbi módozatainak lényeges továbbfejlesztését.

E munka áttekinti az Európai Unió jogforrási rendjét, a Közösség és a tagállamok közötti hatáskörmegosztás kérdéseit, annak alkotmányos alapjait, a közösségi jog és a nemzeti jogok egymáshoz való viszonyának főbb elveit, a közösségi jog, mint önálló jogrendszer sajátosságait, és azokat a doktrínákat, amiket az Európai Bíróság elsősorban a jogvédelem megvalósítása érdekében fogalmazott meg.

A könyv részletesen ismerteti az Európai Bíróság és az Elsőfokú Bíróság előtt kezdeményezhető mulasztási és megsemmisítési eljárásokat, részletesen tárgyalja azokat az eseteket, amikor a tagállami bíróság előtt kerül sor a közösségi jogra való hivatkozásra, hangsúlyt fektetve az előzetes döntéshozatali eljárás szabályaira. A kötet elemzi az egységes eljárásjogi szabályok kialakítása irányába tett erőfeszítéseket, azaz a polgári és kereskedelmi ügyekben folytatott igazságügyi együttműködés legújabb fejleményeit is.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632249773
ISBN : 9632249773
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 232
Méret [mm] : 168 x 239 x 11
Tömeg [g] : 300 Tovább...

Ár: 4788 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek