Vissza az oldal tetejére

Boldogság

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Lexecon Kiadó

Manapság sokkal gazdagabbak vagyunk, mint a korábbi generációk. Több jut élelmiszerre, ruházkodásra, több autónk van, és többet nyaralunk; az átlagember nagyobb házban lakik, kellemesebb körülmények között dolgozik, és jobb az egészsége is. Bár az elmúlt ötven évben megduplázódott a jövedelmünk, mégsem vagyunk boldogabbak. Ezt tükrözi számtalan tudományos vizsgálat eredménye - a boldogság mérésére ugyanis ma már kifinomult módszereink vannak. Vajon mi az oka mindennek?

A könyv megvilágítja a fenti - életünk szempontjából kulcsfontosságú - paradoxon mögött meghúzódó okokat. Richard Layard szerint hét boldogságtényező határozza meg boldogság-, illetve boldogtalanságérzetünket. A szerző leírja, hogy miképpen mételyezi meg boldogságunkat az, ahogyan a társadalmi rangsorban elfoglalt pozíció alapján összehasonlítjuk magunkat másokkal. Szerinte magától értetődő, hogy a boldogság az egyetlen értelmes társadalmi cél, és azt firtatja, hogy mit változtassunk közösségi és egyéni életünkön, ha valóban boldogabban akarunk élni. Következtetései azonban sok esetben meglepőek.

Ez az úttörő munka magában foglalja a közgazdaságtan, a pszichológia, az agykutatás, a filozófia és a társadalompolitika legújabb kutatási eredményeit; ezzel egy a társadalommal és saját életünkkel kapcsolatos, merőben új és lenyűgöző gondolkodásmódot mutat be.


Eredeti cím : Happiness. Lessons from a New Science
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789638758514
ISBN : 9638758514
Megjelenés : 2007.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 296
Méret [mm] : 146 x 212 x 19
Tömeg [g] : 330 Tovább...

Ár: 2831 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek