Vissza az oldal tetejére

Bűnszövetség, bűnszervezet

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A XXI. század egyik legnagyobb kihívása a szervezett bűnözés elleni küzdelem. A jelenség mára határokon átívelő tevékenységi formákká "fejlődött", és gyakorlatilag minden országban jelen van nem éppen áldásos hatásaival egyetemben. Megjelenési formái Magyarországon sem tegnapi eredetűek, nyomokban már a XX. század második felében jelen voltak és csak fejlődtek, változtak, erősödtek az elmúlt évtizedekben.

A bűnszövetség és a bűnszervezet - mint a társas bűnelkövetési formák két legveszélyesebbnek tartott formája - ma már a kiemelkedő tárgyi súlyú (gazdasági, élet elleni, korrupciós stb.) bűncselekmények esetében gyakorlatilag általános jelenség. Büntetőjogi megállapíthatóságuk azonban szakmai, büntetőeljárásbeli viták középpontjában áll(hat).

Az elsősorban gyakorló jogászoknak szánt kötet nem a szervezett bűnözés kriminológiai kérdéseit tárgyalja, hanem az elmúlt évek ismert vagy kevésbé ismert eseteit, a bírósági döntéseket és az ítélkezés eredményét a Btk. fogalomrendszerének tükrében vizsgálja és mutatja be. Ugyanakkor rövid áttekintést ad a kérdéskör elvi alapjairól és néhány, a témával szoros kapcsolatban lévő általános kérdésről: megvizsgálja a bűnszövetség és bűnszervezet fogalmára vonatkozó szabályozás hátterét és fejlődéstörténetét, és a külföldi tapasztalatok, szabályozási keretek bemutatása mellett felvázolja a magyarországi helyzetképet és szervezetrendszert is; végül - de semmiképpen sem utolsó sorban - összegyűjti a legfontosabb következtetéseket.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632249582
ISBN : 9632249582
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 212
Méret [mm] : 172 x 240 x 9
Tömeg [g] : 280 Tovább...

Ár: 5885 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek