Vissza az oldal tetejére

Churchill

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Sebastian Haffner Németországtól távol töltötte a Harmadik Birodalom legvéresebb éveit, mégis hiteles és időtálló esszét írt Hitlerről (Megjegyzések Hitlerhez, Európa, 2002. Mérleg sorozat). Szinte törvényszerű, hogy foglalkoztatta választott hazája (Anglia) legnagyobb formátumú politikusának, Churchillnek személyisége is.
Vizsgálódását nem korlátozza a második világháború korszakára - ez John Lukács Párviadal című könyvének tárgya -, hanem a hosszú életpálya egészét tekinti át; így pl. a Churchill belső fejlődését meghatározó apa jellemével, karrierjével kezdi a fiú történetét. A fordulatos katonai-politikusi pálya tömör, rövid fejezetekre osztott felvázolása mögött a lényeg mindvégig a mozgatórugók feltárása. Haffner igyekszik megfejteni Churchill - a kortársak szemében olykor érthetetlen - katonai döntéseit, képviselőházi "átüléseit". Lélektani-történeti esszéjében az erős küldetéstudat okozta türelmetlenséget és a becsvágyat tartja Churchill alaptulajdonságának, valamint a "harcos"-nak azt az elszántságát, amelyet Sir Winston utoljára az agyvérzés és tulajdon tehetetlensége ellen vetett be.

Haffner érezhető szimpátiával és rendkívüli nagyrabecsüléssel ír Churchillről, ugyanakkor nem hallgat melléfogásairól, elvakult döntéseiről sem. Így lesz teljes az életpálya képe és a jellemrajz, amely egyben egy kiváló tollforgató személyes vallomása az angol államférfiról.


Eredeti cím : Churchill - Eine Biographie
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630772983
ISBN : 9630772981
ISSN : 0231-2433
Megjelenés : 2003.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 216
Méret [mm] : 100 x 185 x 11
Tömeg [g] : 160 Tovább...

Ár: 1425 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek