Vissza az oldal tetejére

Cigányokról - másképpen

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Gondolat Kiadó

A kötet tanulmányai az ELTE Inerkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Központjában folytatott, a Kultúraazonos pedagógia felé című OTKA-kutatás eredményeire támaszkodnak. Az egymással is polemizáló írások alapját három településen végzett szociológiai-antrolpológiai és pedagógiai kutatások képezik. Aligha van olyan kutatás, melynek ne lennének személyes indítékai. Ez kutatásunkban sem volt másképp. Különböző élmények okán, de valamennyien érzékenyek vagyunk a diszkrimináció és a kirekesztés bármilyen formájára. Ahogyan arra a kutatás címe is utal, vizsgálódásaink közvetlen célja az volt, hogy olyan új felismerésekre jussunk, melyek mind a tanárjelöltek, mind a gyakorló tanárok számára eligazodást nyújtanak eddig kevéssé kutatott, de szakmájuk gyakorlásához nélkülözhetetlen témákban.

A kutatás során érintett nagyobb témák a kollektív emlékezet, a családi szocializáció és a gyerekek kognitív fejlődése; ezekhez illeszkedve a kötet is három részre tagolódik.

Szeretnénk, ha könyvünket minél többen forgatnák, szakma- és nem szakmabeliek egyaránt. Egyben reméljük, hogy a kötet azoknak a műveknek a sorába illeszkedik, amelyek finomítják a cigányokról szóló diskurzust, élesítik a róluk alkotott durva és homályos képet, és eloszlatják az újra és újra felbukkanó hiedelmeket.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789636931957
ISBN : 9636931957
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 276
Méret [mm] : 142 x 197 x 15
Tömeg [g] : 340 Tovább...

Ár: 2651 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek