Vissza az oldal tetejére

Csata minden áldott nap

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Az író önéletrajzi elemekből szőtt ifjúsági regénye 1950 nyarán játszódik egy eldugott kis dunántúli faluban, ahol gyerekbandák szerveződnek, s a szemben álló felek a felnőtt társadalom életének mintájára hadakoznak egymással.

A sodró lendületű cselekményben két rivális féllel ismerkedhetünk meg: az Arany-kör csapattal, ahol katonás rend uralkodik, Vezérrel az élén, s a bandatagok folyton ellenséget szimatolva erőszakos és támadó módon lépnek fel mindenkivel szemben. A másik csapat jámborabb, játékosabb gyerekekből verbuválódik, akik csak védekezésre használják erejüket.

A történet hőse, Zoli, árva gyerek, akit nyomorúságos körülmények között élő nagyanyja nevel. A gondolkodásra, mérlegelésre hajlamos fiú gyávaságból és ébredező hetykeségből csatlakozik az Arany-kör csapathoz, ahonnan végül életre szóló tapasztalatokat, tanulságot vihet magával: az erőszak, a vak fegyelem, a komiszság, a kegyetlenség és az embertelenség átélt, átérzett gyűlöletét.

A jó könyv nem avul, csak érik, egy kicsit történelmi regény válik belőle, miközben mondanivalója egyre élénkebb lesz. Ilyen Czakó Gábor negyed századdal ezelőtt írt műve is, s talán ez az oka, hogy A Pál utcai fiúkhoz vagy a Légy jó mindhalálighoz hasonlóan élvezetes olvasmány lehet felnőttek és gyermekek számára egyaránt.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632771168
ISBN : 9632771168
Megjelenés : 2009.6.4.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 352
Méret [mm] : 128 x 191 x 22
Tömeg [g] : 400 Tovább...

Ár: 2185 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek